Bijenhouden! Iets voor jou?

Ben je geïnteresseerd in het leven van bijen en geboeid door bloemen en planten in je eigen omgeving of hou je van honing? Bijenhouden is een hobby die je dichter bij de natuur brengt. Misschien heb je wel eens gedacht om bijen te gaan houden? Nu bestaat de kans om het echt te gaan doen!

 

De Imkervereniging Wezep e.o. organiseert een basiscursus bijenhouden, deze cursus start op donderdag 22 februari 2018 en vindt deels in het voorjaar en deels in de zomer plaats.

De cursus bestaat uit een vijftal avonden theorieles en elf praktijklessen die meestal op de donderdagavond en een enkele keer op zaterdagmiddag plaatsvinden.

Deelnemers krijgen op deze wijze inzicht in het leven van de honingbij, drachtplanten, honing en leren tevens omgaan met een bijenvolk, zodat ze zelf een bijenvolk kunnen verzorgen.

 

De cursus wordt gegeven door Rob van Hernen op de Bijenschans aan de Voskuilerdijk 25-A te Hattemerbroek (bij de ijsbaan).

De kosten bedragen  € 175,00 voor de cursus en € 25,00 voor het cursusboek en ….cursisten krijgen na diplomering indien gewenst een bijenvolk!

De inhoud van de cursus voldoet aan de eisen van de NBV (Nederlandse Bijenhouders Vereniging) en bij voldoende resultaat krijgen deelnemers het NBV diploma uitgereikt.

Deelnemers zijn een jaar lang gratis lid van de NBV en ontvangen het blad Bijen.

 

Kijk voor het concept cursusrooster op de website van onze vereniging: www.imkerswezep.nl

of op website van de NBV: www.bijenhouders.nl /onderwijs/overzicht cursussen/ basiscursus.

Hier het lesrooster 2018

Opgave en inlichtingen bij Jan Eppinga, Vliegenstein 30, 8051 VE Hattem,

j.eppinga1(at)gmail .com