Boomplantdag aan de Noordsingel met de Uilenhorst

2015maart 165WEZEP – Aan de Noordsingel in Wezep werden woensdag 18 maart kersen-, pruimen-, appel- en perenbomen geplant. Tien in totaal. Kinderen van basisschool De Uilenhorst waren voor het planten al druk geweest. Op school hadden ze bordjes gemaakt met daarop  teksten als ‘Hier geen hondenuitlaatplaats’ en ‘Ruim uw hondendrollen op’. Op een creatieve manier worden bezoekers met honden er zo op gewezen dat zij de uitwerpselen van hun hond op moeten ruimen zodat iedereen ongestoord kan wandelen zonder dat ze weg glijden in een grote hoop hondenpoep.

Kijk HIER voor foto’s van Alida Bosma en hier voor foto’s van Dick Hup

Ook komt een informatiebord met daarop een aantal spelregels waaraan de bezoekers zich hopelijk gaan houden. Een van de spelregels is dat automobilisten hun auto niet meer in de rand van deze mooie groenstrook mogen parkeren.

Wethouder Lydia Groot sprak namens de gemeente Oldebroek de kinderen toe en hielp mee de bomen in de grond te zetten. Om de bomen heen werden vrolijk bloeiende narcissen geplant.Wethouder Groot is blij dat de Noordsingel zo wordt ingericht: “In goede samenwerking tussen de gemeente en bewoners, de school en natuurverenigingen is een natuurvriendelijke beplanting samengesteld. We gaan er met z’n allen een mooi eindresultaat van maken!”

Milieuvereniging Groentje, de bijenvereniging Wezep e.o. en omwonenden hebben samen een bomenplan gemaakt. In het najaar van 2014 is de eerste fase van dit plan in gegaan en zijn er bomen geplant aan de Noordsingel. Nu start fase 2. Het terrein aan de Noordsingel wordt opnieuw ingericht en met als doel dat het de “groene long” van Wezep gaat worden. Door nieuwe (fruit)bomen aan te planten en de huidige bloemberm te verbeteren zal het terrein een heel ander aangezicht krijgen. Door wandelpaden te creëren in het gras, is het mogelijk om heerlijk te wandelen tussen de bloeiende bloemen en bomen, waarvan de soorten speciaal geselecteerd zijn om bijen en andere insecten te lokken.

Groentje en de bijenvereniging hopen dat door het planten van verschillende soorten bomen en het inzaaien van wilde bloemen, de locatie aan de Noordsingel een voedselbron wordt voor vogels en insekten. Na afloop kregen de kinderen fruit aangeboden van Groentje.