De bij hoort erbij!

De bij hoort erbij
De bij hoort erbij

Voor een goede bestuiving van fruit, bloemen en veel andere gewassen is de honingbij onmisbaar. Zonder bijen geen glanzende appels, sappige aardbeien, frambozen, of ander fruit en gewassen. Maar ook voor de bestuiving in onze tuinen is de honingbij onmisbaar.

Helaas gaat het niet goed met insecten en bijen. De buitengebieden kennen weinig variatie en dus weinig bloemen meer, er is een grote druk van bestrijdingsmiddelen en dan is er ook nog de varroamijt die de honingbij plaagt. Dergelijke omstandigheden zorgen ervoor dat het moeilijk is voor de bijen om gezond te blijven. Gelukkig dringt bij veel mensen het besef door dat hier snel wat aan gedaan moet worden.

Eén van de mogelijkheden is zelf bijen te gaan houden. Een geweldig fijne hobby die niet gauw zal gaan vervelen. En hoe leuk is het om honing van je eigen bijen te kunnen oogsten! Omdat het houden van bijen steeds meer kennis en vaardigheden van de imker vereist, organiseert de imkersvereniging Wezep e.o. in het voorjaar en de zomer van 2019 weer een Basiscursus Bijenhouden. Deze cursus is bedoeld voor mensen die belangstelling hebben voor bijen, voor bijen-houden en voor natuurliefhebbers in het algemeen. In deze cursus krijgen deelnemers inzicht in het leven van de honingbij en drachtplanten en leren ze omgaan met een bijenvolk. Na de cursus kunnen ze een bijenvolk zelfstandig en vakbekwaam verzorgen.

Meer informatie over de basiscursus? Klik hier