Film Le meraviglie in Fraterhuis Zwolle

Deze film is van donderdag 19 maart tot en met woensdag 1 april a.s. dagelijks te zien in Filmtheater Fraterhuis.
Deze film is van donderdag 19 maart tot en met woensdag 1 april a.s. dagelijks te zien in Filmtheater Fraterhuis.

Le Meraviglie,  Nederlandse première

Dromerige film over een imkersgezin op het afgelegen Italiaanse platteland dat zijn eigen regels volgt, maar de moderne tijd niet buiten de deur kan houden.
De 14-jarige Gelsomina woont samen met haar ouders en drie jongere zussen in een vervallen boerderij waar ze honing produceren. De meisjes groeien op in de marge van de maatschappij, bewust van de buitenwereld afgeschermd door hun vader die voorstander is van een leven dat in harmonie is met de natuur en de dieren. Dit leven wordt verstoord wanneer presentatrice Milly Catena en haar televisieploeg neerstrijken op het platteland. Catena is voor haar realityshow op zoek naar een familie, die streekproducten in de kijker wil zetten. Voor de rusteloze Gelsomina gaat plotseling een hele nieuwe, wonderlijke wereld open. Alice Rohrwachter combineert een coming-of-age verhaal van een jong meisje met een impressie over het verdwijnen van het traditionele plattelandsleven. Winnaar van de Grote Juryprijs op het filmfestival van Cannes.

Italië, Zwitserland, Duitsland 2014 – 110 min. – scenario & regie Alice Rohrwacher – met Maria Alexandra Lungu, Alba Rohrwacher, Monica Bellucci, Sam Louwyck e.a.

Ga voor tijden en reserveren naar:
www.filmtheaterfraterhuis.nl