Twitter

Artikelen

More Than Honey van Markus Imhoof (Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland 2012, 91 min.)

Eind augustus keert – wegens het succes in juni -de prachtige én verontrustende natuurfilm More Than Honey terug in Filmtheater Fraterhuis in Zwolle. More Than Honey brengt de oorzaken en gevolgen van de wereldwijde, massale bijensterfte in kaart.
Sinds ruim tien jaar doet zich over de hele wereld een angstaanjagend fenomeen voor: honderdduizenden kolonies van honingbijen lijken van de aardbodem te verdwijnen. Een virus?

De grote hoeveelheden pesticiden? De industrialisering van de honingsector? Niemand lijkt een antwoord te hebben. Maar één ding staat als een paal boven water: het lot van de natuur en van de mens is nauw verbonden met die van de bijen. Op zoek naar antwoorden en verklaringen neemt Markus Imhoof, telg uit een imkergeslacht, de kijker mee op een fascinerende, wereldwijde reis naar de betoverende wereld van de bijen. ‘More Than Honey’ laat zien dat de mens zonder honingbijen niet alleen hun honing verliest, maar ook dat in totaal een derde van onze voedselproductie afhankelijk is van hun bestuiving.

Wanneer is deze film te zien:
Vrijdag 23/8        16.00 uur
Zondag 25/8        16.30 uur
Dinsdag 27/8        14.00 uur

Ga voor meer informatie of reserveren naar:
www.filmtheaterfraterhuis.nl

Joomla Templates by Joomla51.com