Landelijke Open Imkerijdag in Oosterwolde

Jaarlijks wordt door de Nederlandse Bijenhouders Vereniging de Landelijke Open Imkerij dagen georganiseerd. Veel imkers zetten die dag de deuren van hun Imkerij open voor geïnteresseerden. Imkerij De Heughte van ons verenigingslid Harry Mouris doet daar ook aan mee! Als je interesse hebt in de natuur en de bijen in het bijzonder, kom dan op 14 juli naar zijn imkerij aan de Zwarteweg 48 te Oosterwolde. De deur staat vanaf 10.00  tot 16.00 uur open. De toegang is GRATIS. De koffie en thee staat klaar.

Harry laat je graag zien hoe de bijen leven en wat het imkeren inhoudt. Er komt veel meer bij kijken dan je misschien op het eerste gezicht zou denken. En… het mag natuurlijk niet ontbreken op een imkerij… je mag je eigen honing slingeren. Je gaat raampjes ontzegelen, de raampjes in de honingslinger plaatsen en even later stroomt de honing zo in de pot!

Natuurlijk gaan we ook de bijenkasten bezichtigen en voor de durfals halen we raampjes met opzittende bijen uit de kasten. Wist je dat onze bijen zo zachtaardig zijn dat je ze gewoon kunt aaien? En misschien komen we de koningin dan wel tegen!

Harry Mouris