Nationale boomplantdag 2016

Op de nationale boomplantdag, woensdag 16 maart, hebben de hoogste groepen van de Nassau School uit Hattemerbroek een flink aantal wilgenbomen geplant aan de Voskuilerdijk. Afgelopen zomer waren er tijdens een zomerstorm een stuk of 20 lindebomen omgewaaid. Het hierdoor ontstane gat kon mooi opgevuld worden met wilgenbomen, die zich daar landschappelijk gezien, zeker thuis moeten voelen.
Na een welkomstwoord van Wethouder Lydia Groot en de vice- voorzitter Alida Bosma van de Natuur en Milieu vereniging Groentje gingen de leerlingen met schoppen aan de gang en werden de bomen geplant.
Als dank voor hun hulp ontving de Nassau School van de Gemeente Oldebroek een prachtig Bijenhotel. Na gedane werkzaamheden gingen de leerlingen naar het Clubgebouw “ De Schans “ van de Imkersvereniging Wezep – Hattem- Oldebroek, waar ze onder genot van een lekkere warme kop chocolade melk met een plak honingkoek de bijenfilm de Bij en Wij zagen. Geboeid en vol interesse volgden de 34 schoolkinderen het bijzondere leven van de Honingbij. Weer een mooi staaltje van samenwerking tussen de Gemeente Oldebroek, de Nassau school, Natuur en Milieu Ver. Groentje en de Imkersver. Wezep – Hattem- Oldebroek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.