Op dinsdagavond 28 september a.s. is er een webinar dat in het teken staat van het thema Biodiversiteit. Maar dit webinar is anders dan anders! Dit webinar zal namelijk voor iedereen toegankelijk zijn die geïnteresseerd is in het thema biodiversiteit. De titel van het webinar luidt dan ook: “Hoe gaat het nu écht met de bijen?”

Inhoudelijk programma
Koos Biesmeijer, directeur van Naturalis, zal het webinar inleiden. Vervolgens zal lector Bijengezondheid en bioloog Arjen Strijkstra een inkijk geven in het biodiversiteitsvraagstuk toegespitst op de bijen en de bijenhouderij. Tot slot zullen Eric Mahieu en Aat Rietveld (Commissie Biodiversiteit) op een interactieve en creatieve wijze de rol van de NBV in dit vraagstuk, maar zeker ook de eigen bijdrage, aan de orde stellen.

Waarom een webinar voor het grote publiek?
Zorg voor natuurbeheer, en daarmee de leefomgeving voor bijen, is een kerntaak van de NBV. Deze ligt in het verlengde van de missie bijengezondheid te behouden en bevorderen. Met dit publieke webinar heeft de NBV als doel een reëel beeld van de bijenhouderij neer te zetten waarbij de rol van de NBV als belangrijke partner in de biodiversiteitsproblematiek inzichtelijk wordt. Lid of geen lid, dit keer kan iedereen dus gratis deelnemen. Uiteindelijk gaat het niet alleen om het leefklimaat van de bijen en andere insecten, maar ook om de kwaliteit van de leefomgeving en de toekomst van ons allemaal!

Aanmelden
Wil je dit webinar niet missen? Meld je dan uiterlijk 26 september a.s. aan via het online aanmeldformulier.
Na aanmelding ontvang je direct een bevestiging per mail. Vervolgens ontvang je uiterlijk een dag voor het webinar per mail een link waarmee je op 28 september kunt inloggen en het webinar bij kunt wonen. 

Deelname niet-leden
Dit webinar is voor iedereen toegankelijk, dus ook als men geen lid is van de NBV. Voel je vrij om dit webinar te promoten in jouw omgeving en mensen uit te nodigen! Verwijs hen naar onze website www.bijenhouders.nl Op onze homepage staat het publieke webinar duidelijk aangegeven; hier kan men het inhoudelijke progamma vinden en (binnenkort) lezen hoe zich aan te melden.

Wij gaan onze uiterste best doen om er weer een informatieve, inspirerende en interactieve avond van te maken en zowel de NBV als biodiversiteit op de kaart te zetten!