Bijenhouden. Iets voor u?

Ben je geïnteresseerd in het leven van bijen en geboeid door bloemen en planten in je eigen omgeving of hou je van honing? Bijenhouden is een hobby die je dichter bij de natuur brengt. Misschien heb je wel eens gedacht om bijen te gaan houden? Nu bestaat de kans om het echt te gaan doen! De Imkervereniging Wezep e.o. organiseert een basiscursus bijenhouden.

De cursus bestaat uit een vijftal avonden theorieles en elf praktijklessen die meestal op de donderdagavond en een enkele keer op zaterdagmiddag plaatsvinden.

Deelnemers krijgen op deze wijze inzicht in het leven van de honingbij, drachtplanten, honing en leren tevens omgaan met een bijenvolk, zodat ze zelf een bijenvolk kunnen verzorgen.

De cursus wordt gegeven door Rob van Hernen op de Bijenschans aan de Voskuilerdijk 25-A te Hattemerbroek (bij de ijsbaan).

Gratis lidmaatschap NBV

Tijdens het jaar waarin u de cursus volgt krijgt u gratis het lidmaatschap van de NBV aangeboden, ontvangt u zes keer per jaar het blad Bijen en het frequenter verschijnende digitale nieuws.

De kosten voor de hele cursus bedragen € 250,-  en leden van de vereniging betalen € 200,-. Jeugdige deelnemers onder de 18 jaar betalen € 150,-

Indien gewenst krijgen de cursisten een bijenvolk. Behuizing is voor rekening van de cursist.

De deelnemers ontvangen een lijst met de namen van de cursisten en de docenten.

Wenst u verdere informatie of heeft u nog vragen of opmerkingen, dan kunt u bellen of mailen met:

Coördinator

Jolanda Drewes

T: 0644 756 211

E: jtmdrewes@me.com

Docent

Rob van Hernen

T: 038 – 444 1353

E: rphernen@hetnet.nl

Aanbevolen boek