Berichten

Examen gevorderdencursus

HATTEMERBROEK – (4 september 2023) – We hebben dit jaar weer een cursus gehad voor de gevorderde Imkers onder de bezielende leiding van Evert Van Ginkel.

14 deelnemers die met volle overgave aan de cursus begonnen. Vooral het hoofdstuk over de Konningenenteelt had grote belangstelling. Er werd een bezoek gebracht aan Willemsoord om daar de kneepjes te zien en te leren. Ook de cursusavonden werden goed bezocht.

Op 4 september was dan de finale avond. Door omstandigheden konden enkele cursisten niet aanwezig zijn , maar die er wel waren zij allemaal GESLAAGD .

Foto: Beginnende imkers met hun diploma’s

Na de uitreiking van het diploma werd het heuglijke moment gevierd met een hapje en het bleef het nog lang gezellig in het clubgebouw.

Voor diegene die niet aanwezig kon zijn was er en extra datum gepland op 20 september in het “Bijgebouw”, waarnaar ze alsnog het zo gewenste diploma konden behalen. Van de geslaagden waren ook dit keer weer enkele leden van onze vereniging: Marchelle v. d. Brink, Wim Schipper, Marijn Kloppenburg, Leon Hoogstad.

Voor het jaar 2024 heeft de N.B.V. geen gevorderdencursus uitgeschreven.
Er is wel een beginnerscursus en daar hebben zich alweer 11 mensen voor op gegeven.

Wil je ook deelnemen aan de beginnerscursus? Je kunt je dan opgeven via de site van de N.B.V. (https://www.bijenhouders.nl/cursussen/cursusaanbod/basiscursus-imkeren/)

Green Deal Hattem officieel van start

HATTEM – (vrijdag 2 juni 2023) –

Op donderdag 1 juni is in Hattem door verschillende partijen een handtekening gezet onder de Green Deal Hattem. Niet alleen maatschappelijke organisaties, maar ook gemotiveerde ondernemers, doen mee en willen samen de stad duurzaam en toekomstbestendig maken. Ook alle inwoners van Hattem kunnen ideeën en initiatieven inbrengen, zodat de organisaties van de Green Deal kunnen onderzoeken of er genoeg steun voor is. Daarnaast zal er ook gekeken worden of het uit te voeren is en kunnen er vervolgstappen worden gezet.

Foto: Ondertekening Green Deal Hattem

Terug in evenwicht “Een bijzonder en uniek moment in de geschiedenis van Hattem”, vertelt wethouder Tjitske Siderius. “We laten aan de stad zien dat we bereid te zijn om samen te werken aan een duurzame toekomst. Zodat Hattem ook voor volgende generaties een fijne plek is om te leven. Onze ambitie is om mens, milieu, natuur en economie meer in evenwicht te brengen.” De eerste initiatiefnemers hebben zich gemeld Wethouder Siderius is trots dat de eerste initiatieven zich ondertussen al hebben gemeld. “De Green Deal Hattem gaat voortvarend van start. Ik vind het mooi om te zien dat de samenleving ons al weet te vinden. Bij het initiatief van de Hof van Blom hebben de bewoners met Triada, Driezorg en Powered by Hattem al de eerste stappen gezet om het atrium te verduurzamen. Het dak wordt verduurzaamd, zodat het zomers ook goed toeven is in deze ruimte. Wil je zelf ook een idee inbrengen bij de Green Deal Hattem? Stuur dit dan per e-mail naar greendeal@hattem.nl