Betonvloer storten

12 juli 2019.  Vandaag is het zo ver. De vloer kan gestort gaan worden en dan kunnen we met de opbouwfase beginnen. Om kwart over zeven in de ochtend komen zowel de betonwagen als de verreiker tegelijkertijd aan op de Schans. Na wat gemanoeuvreer om door het “smalle” toegangshek te komen staat eindelijk alles klaar voor het storten.

Jan, Kees, Frans, Eke, en Dick staan in de startblokken. Het beton is van een dergelijke kwaliteit dat een trilapparaat niet nodig is. Dus het storten gaat super snel. Met een lange en op lengte gemaakte balk wordt het beton glad getrokken. Waar iets te weinig beton zit, wordt met een schep wat beton aangevoerd en opnieuw afreien.

Lammert, die net weer opa geworden is, komt wat later en gaat, als het reien met de balk klaar is, met een afvlakapparaat nog een keer over het natte beton heen. Om kwart voor tien wordt groen licht gegeven voor de welverdiende koffie met honingkoek.

´s Middag gaat Jan nog even met een gehuurd vlinderapparaat de vloer glad afwerken. Heren, weer van harte bedankt voor jullie inspanningen.