Voortgang

6 juni 2019. Door de regen en de langdurige bewatering van het vulzand via een pomp met water uit de sloot, is dit nu voldoende ingeklonken, zodat Jan en Kees het zand op de juiste hoogte met een balk kunnen afreien. 

Het betonijzer, ter versteviging van de vloer, kan nadat het precies pas is gemaakt, aangebracht worden. De vloer van de educatieruimte kon nog niet gedaan worden, want het wachten was op het isolatiemateriaal. De vloer daar wordt flink geïsoleerd, zodat we straks lekkere warme voeten houden. De beide heren hadden nog even mooi de tijd om een afvoerputje en een paar lege buizen voor water en electra aan te leggen. De hiervoor benodigde materialen werden gesponsord door de firma Dik Zwanepol. Dik, geweldig. Heel hartelijk bedankt namens de vereniging.

Verder moesten er nog 19 ankers gemaakt worden. Deze ankers moeten met grote bouten aan de houtenrand bevestigd gaan worden en staan straks, als de betonvloer gestort is, met lange kromgebogen betonijzers stevig in de betonvloer verankerd. Hier worden dan later de ijzeren spanten voor het dak op bevestigd. Dit was een heel precies en langdurig “werkje”.

Op 18 juni kunnen Jan en Kees opgelucht adem halen. Het beton voor de vloer kan besteld worden.

Jan en Kees super en bedankt.