Wit vulzand en zwarte grond

18 mei 2019. Al vòòr 8 uur heeft de Fa. Van ’t Hul 14 kuub wit vulzand gebracht en gestort vlakbij de nieuwe bijenstal. De zwarte grond ligt al een aantal weken buiten het terrein te wachten op deze ochtend. Vier mannen zijn in afwachting van de komst van een “sterke” vrouw. Zo tegen kwart over negen komt Dinie van Lammert aanrijden met een grote aanhanger met een forse shovel daarop. 

Vakkundig rijdt ze het gevaarte van de aanhanger en met speels gemak brengt ze het zand naar de plek die Jan haar aanwijst. Vulzand tussen de fundering en de zwarte grond tegen de fundering aan. Dinie manoeuvreert met dat ding alsof dit haar dagelijks werk is. Super, zoals ze dit doet. Als we dit met kruiwagens hadden moeten versjouwen dan waren we wel 2 zaterdagen bezig geweest en hadden we waarschijnlijk behoorlijk wat spierpijn gehad. Om 12.30 uur rijdt Dinie haar speelgoedje weer op de aanhanger.

We drinken wat, bedanken elkaar en kletsen nog wat na. Nadat we Dinie ook nog heel hartelijk bedankt hebben voor het sponsoren van al het shovelwerk, gaan we tevreden huiswaarts. De bouwplek ziet er mooi en strak uit.